kikindanocu.com

Vodič kroz noćni život Kikinde

Za sve one koji nisu iz Kikinde..

Kikinda ima šta da ponudi kada je noćni život u pitanju.Za ljubitelje strane muzike tu Pab j gde možete čuti sve žanrove muzike ,Max je pab gde se sluša rok ponekad jazz,Pazzija je zadužena za RnB,house muziku,Ipon -Uglavnom domaća muzika dj-evi rade,Bife 67 mesto gde isključivo ide rok najčešće uživo svirka,Sound je mesto koje okuplja poznate pevače kao što su: Ana Kokić,Lexington bend,Jovan Perišić,Huricane itd,Pivnica -Uglavnom živa svirka i narodnjaci,Monzza bar -domaća muzika i narodna, Rakija bar je takođe mesto gde se čuje gitara.Leti se otvaraju bašte koje prate isti sadržaj kao i zimi.Jedna od lepših bašti je svakako u Pazzija klubu gde na sredini imate jedno ogromno drvo ispod koga se održavaju žurke.Svakako ne treba zaobići ni Sound klub koji se leti premešta na otvorene bazene Kikinde koji mogu da prime i do 1000 ljudi.Tu su naravno i manje bašte poput Banat bara,Ipona i Paba koje ne treba zaobići.Sve slike i video snimke možete pogledati na facebook stranicama klubova(imate ih u meniju pod -mesta za izlazak).

Kikinda ima i svoje manifestacije

Čuvena manifestacija koja traje već tri decenije "Dani ludaje" koja se održava na trgu oko septembra meseca okuplja izvođače popuut:Cece,Kerbera,Riblje čorbe,Goce Tržan, Lepe Brene i mnoge druge.Manifestacija traje 4 dana i tada je Kikinda najživlja..

Kikindsko leto je takođe manifestacija koja se održava u avgustu i traje skoro ceo avgust mesec.Još uvek nema svirki svako veče uglavnom su manifestacije preko dana ali se nadamo da ćemo i to dočekati.Od koncerata možete očekivati neke manje rok grupe,kulturno-umetnička društva,muziku 90-tih,bioskopske predstave i sve te manifestacije se dešavaju na trgu ili na bazenu.Više o ovome možete saznati na sajtu kikinda-turizam.rs

Suvača fest

Festival koji se organizuje kod popularne kikindske Suvače i Bifea-67. Organizuje se Jula meseca i okuplja sve ljubitelje rok zvuka. Tu možete videti bendove od 7-77 godina.Uglavnom su to bendovi iz lokalnih gradova Bečeja,Zrenjanina i okoline ali svakako ima potencijal da preraste u nešto mnogo veće.

Nekad bilo..

Ono što stariji Kikinđani pamte je hotel Narvik.U to vreme najelitniji hotel u Vojvodini.Tu su se služila najelitnija jela i pića ,konobari su nosili bele rukavice.Tu su se okupljali eminentni biznismeni,dolazile su i reprezentacije,ali su cene isto tako bile pristupačne običnom građaninu.U večernjim časovima se uživalo uz plesne večeri, bećarce,tamburaše. Hotel je imao i svoj disko klub.Iz večeri u večeri ređali su se vrsni, uglavnom domaći umetnici i uzimali su lepe honorare.Lepa brena je takođe svoju karijeru gradila u Kikindskom Narviku. Hotel je u međuvremenu kupio autobus kojim je svakodnevno dovozio goste iz Novog Sada i Beograda.

Viša strukovna škola za obrazovanje vaspitača

Ova ustanova je okupljala studente iz bližeg pa i daljeg regiona Kikinde i ove žurke su posebno bile zanimljive pošto se znalo da ovaj fakultet pohađaju uglavnom devojke.Jednom mesečno je parlament fakulteta organizovao žurku,uglavnom preko nedelje nekada je to bilo u prostorijama fakulteta,a kasnije u Pazziji.Znale su vaspitačice da naprave atmosferu do usijanja ,a znate i sami da bez devojaka provoda nema.Valjda će se ta vremena vratiti..

Nazad na pocetnu